Aanbod volwassenen

Yoga

aanbod

* 'All levels': yogales voor iedereen, beginners en gevorderden.  

** 'Level 2': enige ervaring met de houdingen en flows is aangeraden.

Vinyasa 'flow' yoga


Dinsdag van 20 tot 21u15: Hot flow**

Woensdag van 9u tot 10u15: vinyasa flow*

Donderdag van 18u45 tot 20u: vinyasa flow*


We starten rustig met een uitgebreide opwarming. Dit om de dagdagelijkse routines van thuis, werk, gezin, … los te laten en bewust in het nu te kunnen bewegen. Maar ook omdat het echt van belang is je gewrichten “te smeren” voordat je ze actief zal gebruiken. Na de opwarming gaan we over naar een actiever stuk, waarbij we opbouwend werken naar één bepaalde eindhouding of waarin we werken rond een bepaald thema. We bewegen veel waardoor we voldoende warmte creëren en ons lichaam zich op een gemakkelijkere manier in alle yogabochten laat wringen. We houden een dynamisch tempo aan waardoor er al eens een druppeltje zweet kan neerdalen. 

 

Het verschil met ‘hot flow yoga’ is dat er meer rustmomenten aan bod komen. Na elke actieve inspannende houding volgt een rustigere ontspannende houding.  De les is fysiek iets minder intens en dus zeker voor iedereen haalbaar, ook al raakte je kleine teen de yogamat nog nooit!

 

Na de fysieke inspanningen volgt een lange welverdiende ontspanning. Die ontspanning en het stretchten maakt het hele lesplaatje compleet en zorgt ervoor dat je helemaal zen naar huis kan gaan.

Yin 'flow' yoga


Donderdag van 20u30 tot 21u45*

Vrijdag van 9u tot 10u15*

Zondag van 9u30 tot 10u45 *

Naast het uitvoeren van yin yoga poses, bewegen we tussen de verschillende houdingen rustig om ons lichaam opnieuw in balans te brengen. We doen tijdens deze les geen zonnegroeten tussen de verschillende houdingen maar beoefenen zachte flows. We bewegen heel mindfull ons lichaam om zo onze lichaamshouding te verbeteren en te versterken.

 

De focus blijft tijdens deze les wel gericht op de ‘yin’ houdingen. We blijven langer in de houdingen, zodat het lichaam zich beter kan ontspannen, spieren iets verder kunnen stretchen, de mind getriggerd zal worden.

 

Net als je denkt dat “traag” niks voor jou is, stilstaan achteruitgaan is, dan is deze vorm toch de moeite waard om eens te proberen. Je zou versteld kunnen staan van wat het met je doet om de tijd even “on hold” te zetten.

Vinyasa 'power' yoga


Zondag 11u15 tot 12u30: power yoga**


We starten meteen met een stevige opwarming. Hiervoor gebruiken we verschillende zonnegroeten. De klassieke Surya Namaskar A en B maar ook de Elemental Namaskars. Nadien volgen er houdingen waar we telkens een aantal ademhalingen in blijven. Ook komen er enkele 'flows' aan bod waarbij we het tempo even opdrijven. We pakken alle doelgebieden aan. De benen, billen, rug, buik, armen en schouders. 

 

Deze yogavorm is voor mensen die op een verantwoorde manier aan cardiotraining en spierversterking willen werken.

We beoefenen nog steeds yoga, gaan heel mindful om met ons eigen lichaam, onze eigen grenzen. Ook tijdens deze les kan je steeds de houdingen en flows aanpassen aan je eigen lichaam met haar specifieke krachten en grenzen.

 

Deze yogavorm ondersteunt de vinyasa lessen. Je zal merken doordat je conditie verbetert, je lichaam krachtiger wordt, de houdingen in de andere lessen als meer ‘ontspannen’ kunnen worden ervaren. Waardoor je nog bewuster je (fysieke) yogapractice kan ontwikkelen.

Yin yoga


Woensdag van 20u30 tot 21u45*

Vrijdag van 11u tot 12u15*


Deze yogavorm lijkt uitwendig misschien wel de meest “statische” yogavorm. Hoewel er heel wat zal gebeuren binnenin je lichaam en binnenin je bewustzijn. We werken niet enkel op de spieren maar ook op het bindweefsel dat langzaam gerekt en gehydrateerd wordt. Zo blijven de gewrichten soepel.

 

Yin yoga is bewust worden van onze onbewuste gedachten en patronen. We laten de zwaartekracht werken en geven ons over aan de houdingen. Deze vorm van yoga kan best confronterend zijn, maar is o zo helend. 

 

Laat je ondersteunen door blokjes, kussens, dekentjes, een bolster… en je yogamatje. We bewegen zachtjes van de ene helende, herstellende houding in de andere. Focus tijdens deze les? Gewoon ‘zijn’, voelen en ademen.  Misschien opent deze les die ene gesloten deur…naar het loslaten. 

Heb je na het lezen van dit alles ergens een kriebel voelen opkomen?

Springt er een yogastijl uit waarvan je denkt, misschien wel iets voor mij?

Houd die dan goed vast! Dit is de yogakriebel!

Breng hem mee en kom samen met mij yoga beleven…


Ik verwelkom je graag in mijn yogazaaltje!

Warme groet,

Saartje


Yogaweekend Poperinge


YogaSaar gaat offline 4 tot 6 juni 2021


Een weekend in teken van jezelf en yoga en dit helemaal offline. Even weg van alle prikkels, drukte, te lange to-do lijstjes. In plaats daarvan genieten we van lekkere maaltijden, me-time, een zalige saunabeurt, dynamische en heel ontspannende yogasessies, wandelen in de prachtige natuur… gewoon even niks doen. Klinkt dit als muziek in je oren? Dan is deze retraite misschien wel iets voor jou.


Voor wie? Iedereen die graag even wil ontsnappen aan de dagdagelijkse routines en gewoontes waarvan we ons niet meer bewust zijn.


Onze uitvalsbasis is ’T vijfde Gemet. Benieuwd? www.tvijfdegemet.be

Prijs

350 euro all-in per persoon

Agenda

Start: vrijdag 4 juni 18u30

Einde: zondag 6 juni 20u


Een duik in de yogawereld op jouw ma(a)t!


5 delige workshop

 

Tijdens 5 workshops bestuderen we verschillende yogahoudingen en hoe je ze kan aanpassen op jouw maat. Je leert de verschillende houdingen zowel van binnen als van buiten kennen. Waarom, hoe & kan het ook anders? Leer je eigen lichaam beter kennen en beoefen de verschillende houdingen op jouw eigen ma(a)t en ritme.

 

Elke workshop start met het bespreken van de houdingen en verschillende opties. We beoefenen ook een les (75min) waarin de verschillende houdingen terugkomen. Na de workshop kan je thuis aan de slag met je minicursus. Je ontvangt alle info (houdingen en de les) op papier.


Binnenkort meer info per workshop.


Voel je een kriebel opkomen? Zin om mee te duiken in de verschillende houdingen? 

Prijs

Prijs 200 euro.

Aantal deelnemers is beperkt tot 6.

Agenda

De workshops gaan telkens door op zondag van 14u tot 16u30

17/1, 31/1, 14/2, 28/2 & 21/3

Yoga & mindfulness voor ouders.


Even me-time op de mat, samen met andere ouders.


Als werkende ouder loop je soms op je tenen. Werk, zorg voor het gezin, voor (schoon)ouders en sociale verplichtingen vragen veel van je. Overal ben je nodig. Het is voor de meesten onder ons niet eenvoudig om daar een goed evenwicht in te vinden. Veel vrouwen hebben de neiging om eerst voor anderen te zorgen en dan pas voor zichzelf. Het is heel moeilijk, zo niet onmogelijk, om alle ballen even hoog in de lucht te houden. Het sterke verantwoordelijkheidsgevoel zit je vaak meer dwars dan dat het je helpt om taken evenwichtig te verdelen. Er blijft meestal weinig tijd over voor je partner laat staan voor jezelf. Net daarom zijn ook de lessen van belang voor alle papa's. Samen de balans ontdekken tussen jezelf zijn, een partner zijn, ouder zijn, ...


Tijdens deze lessen krijg je de tijd om een 'adempauze' te nemen, letterlijk & figuurlijk. Ontspanningsoefeningen, massages, meditatie, yoga, mindfulness voor jezelf en tips voor je kids, een babbel bij een tasje thee... Kortom, laat de tijd even stil staan.

Kom genieten van deze meer dan welverdiende pauze. En maak opnieuw contact met je lichaam & geest. Gelukkige ouders maken gelukkige kinderen.


De lessen gaan door in een vaste groep van maximum 6 personen.

Prijs

Reeks 8 lessen

150 euro

Agenda

Binnenkort meer info.


Yoga op jouw ma(a)t


Een moment in het nu.


Wanneer je om welke reden dan ook liever geen les in groep wil volgen. Je een meer persoonlijk gerichte aanpak zoekt. Specifiek wil werken rond ademhaling. Extra begeleiding, diepgang zoekt bij bepaalde houdingen.

 

Dan is er les op jouw yogama(a)t. Samen bespreken we wat je concreet wil, wat haalbaar is voor ons beiden. Zowel yin, vinyasa als power yoga lessen kunnen worden uitgewerkt op jouw maat. Deze les kan zowel in de studio doorgaan als bij jou thuis.

Prijs

Individueel 55 euro

15 euro per extra deelnemer 

Agenda

Enkel na afspraak.

DinsdagVinyasa hot flow**
20u tot 21u15

Woensdag


Vinyasa flow*
9u tot 10u15

Tieneryoga

18u30 tot 19u30


Yin*

20u30 tot 21u45

Donderdag
Vinyasa flow*

18u45 tot 20u


Yin flow*

20u30 tot 21u45


Vrijdag


Yin flow*

9u tot 10u15


Yin/ restorative*

11u tot 12u15


Yin

Y


Zondag


Yin flow*

9u30 tot 10u45


Power yoga**

11u15 tot 12u30

Adres

Shondstraat 2b

9170 Sint-pauwels


Contact

Tel: 0476/08 67 708

 info@yogasaar.be


Facebook

yogasaar