Volwassenen

Yoga

aanbod

'All levels': yogales voor iedereen, beginners en gevorderden.  

** 'Level 2': enige ervaring met de houdingen en flows is aangeraden.

Naast het uitvoeren van yin yoga poses, bewegen we tussen de verschillende houdingen rustig om ons lichaam opnieuw in balans te brengen. We doen tijdens deze les geen zonnegroeten tussen de verschillende houdingen maar beoefenen zachte flows. We bewegen heel mindfull ons lichaam om zo onze lichaamshouding te verbeteren en te versterken.

 

Tijdens de 'zachte' yin flow ligt de focus iets meer op de ‘yin’ houdingen. We blijven langer in de houdingen, zodat het lichaam zich beter kan ontspannen, spieren iets verder kunnen stretchen, de mind getriggerd zal worden.

 

Net als je denkt dat “traag” niks voor jou is, stilstaan achteruitgaan is, dan is deze vorm toch de moeite waard om eens te proberen. Je zou versteld kunnen staan van wat het met je doet om de tijd even “on hold” te zetten.

Vinyasa 'flow' yoga


Dinsdag van 20 tot 21u15: Hot flow**

Woensdag van 9u tot 10u15: vinyasa flowWe starten rustig met een uitgebreide opwarming. Dit om de dagdagelijkse routines van thuis, werk, gezin, … los te laten en bewust in het nu te kunnen bewegen. Maar ook omdat het echt van belang is je gewrichten “te smeren” voordat je ze actief zal gebruiken. Na de opwarming gaan we over naar een actiever stuk, waarbij we opbouwend werken naar één bepaalde eindhouding of waarin we werken rond een bepaald thema. We bewegen veel waardoor we voldoende warmte creëren en ons lichaam zich op een gemakkelijkere manier in alle yogabochten laat wringen. We houden een dynamisch tempo aan waardoor er al eens een druppeltje zweet kan neerdalen. 

 

Het verschil met ‘hot flow yoga’ is dat er meer rustmomenten aan bod komen. Na elke actieve inspannende houding volgt een rustigere ontspannende houding.  De les is fysiek iets minder intens en dus zeker voor iedereen haalbaar, ook al raakte je kleine teen de yogamat nog nooit!

 

Na de fysieke inspanningen volgt een lange welverdiende ontspanning. Die ontspanning en het stretchten maakt het hele lesplaatje compleet en zorgt ervoor dat je helemaal zen naar huis kan gaan.

Yin 'flow' yoga


Donderdag van 20u tot 21u15

Vrijdag van 9u tot 10u15 (zachte flow)

Mix flow yoga


Donderdag 10u tot 11u15: core flow, focus op rug en buik

Zondag 10u30 tot 11u45: combinatie van yin, flow en vinyasa


Deze les is nooit tweemaal dezelfde! De ene keer starten we met zachte yinhoudingen en de andere keer vliegen we er meteen in met een stevige opwarming. Hiervoor gebruiken we verschillende zonnegroeten, de klassieke Surya Namaskar A en B maar ook de Elemental Namaskars. Er volgen ook houdingen waar we telkens een aantal ademhalingen in blijven en enkele 'flows' waarbij we het tempo even opdrijven. We pakken alle doelgebieden aan, de benen, billen, rug, buik, armen en schouders. 

 

Deze yogavorm is voor mensen die op een verantwoorde manier aan cardiotraining en spierversterking willen werken maar tegelijkertijd ook op zoek zijn naar rust en ontspanning.


We gaan heel mindful om met ons eigen lichaam en onze eigen grenzen. Ook tijdens deze les kan je steeds de houdingen en flows aanpassen aan je eigen lichaam met haar specifieke krachten en grenzen.

 


Yin yoga, deze yogavorm lijkt uitwendig misschien wel de meest “statische” yogavorm. Hoewel er heel wat zal gebeuren binnenin je lichaam en binnenin je bewustzijn. We werken niet enkel op de spieren maar ook op het bindweefsel dat langzaam gerekt en gehydrateerd wordt. Zo blijven de gewrichten soepel. We laten de zwaartekracht werken en geven ons over aan de houdingen. Deze vorm van yoga kan best confronterend zijn, maar is o zo helend. 

 

Tijdens een restorative les laat je je ondersteunen door blokjes, kussens, dekentjes, een bolster… en je yogamatje. We bewegen zachtjes van de ene helende, herstellende houding in de andere. Focus tijdens deze les? Gewoon ‘zijn’, voelen en ademen.  Misschien opent deze les die ene gesloten deur…naar het loslaten. 

Yin yoga / restorative yoga


Woensdag van 20u30 tot 21u45

Vrijdag van 11u tot 12u15


Heb je na het lezen van dit alles ergens een kriebel voelen opkomen?

Springt er een yogastijl uit waarvan je denkt, misschien wel iets voor mij?

Houd die dan goed vast! Dit is de yogakriebel!

Breng hem mee en kom samen met mij yoga beleven…


Ik verwelkom je graag in mijn yogazaaltje!

Warme groet,

Saartje

Yoga op jouw ma(a)t


Een moment in het nu.


Wanneer je om welke reden dan ook liever geen les in groep wil volgen. Je een meer persoonlijk gerichte aanpak zoekt. Specifiek wil werken rond ademhaling. Extra begeleiding, diepgang zoekt bij bepaalde houdingen.

 

Dan is er les op jouw yogama(a)t. Samen bespreken we wat je concreet wil, wat haalbaar is voor ons beiden. Zowel yin, vinyasa als power yoga lessen kunnen worden uitgewerkt op jouw maat. Deze les kan zowel in de studio doorgaan als bij jou thuis.

Prijs

individueel

55 euro/ 60 min

75 euro/ 75 min

85 euro/ 90 min


15 euro per extra deelnemer 

Agenda

Enkel na afspraak.


Mindful yoga massage


Een mindful yoga massage is een moment in teken van jezelf, yoga en massage.

Even weg van alle prikkels, drukte, te lange to-do lijstjes, het zorgen voor anderen. In plaats daarvan geniet je van een deugddoende restorative yogales en massage. Het is een zachte, warme lichaamsmassage zodat lichaam en geest volledig tot rust kunnen komen.


Waarom massage combineren met yoga?

Aanraking zorgt ervoor dat je lichaam oxytocine (gelukhormoon) aanmaakt en vermindert de aanmaak van adrenaline (stresshormoon). Bijgevolg is er meer ontspanning en rust, meer lichaamsbesef, betere spijsvertering, …

Prijs

massage bovenlichaam

60 euro / 60 min

rug, schouders, nek, hoofd, armen en handen


volledige lichaamsmassage

85 euro / 90 min

bovenlichaam + voeten en benen

Agenda

Enkel na afspraak.