Aanbod volwassenen

Yoga

aanbod

* 'All levels': yogales voor iedereen, beginners en gevorderden.  

** 'Level 2': enige ervaring met de houdingen en flows is aangeraden.

Vinyasa 'flow' yoga


Dinsdag van 20 tot 21u15: Hot flow**

Donderdag van 18u45 tot 20u: vinyasa flow*


We starten rustig met een uitgebreide opwarming. Dit om de dagdagelijkse routines van thuis, werk, gezin, … los te laten en bewust in het nu te kunnen bewegen. Maar ook omdat het echt van belang is je gewrichten “te smeren” voordat je ze actief zal gebruiken. Na de opwarming gaan we over naar een actiever stuk, waarbij we opbouwend werken naar één bepaalde eindhouding of waarin we werken rond een bepaald thema. We bewegen veel waardoor we voldoende warmte creëren en ons lichaam zich op een gemakkelijkere manier in alle yogabochten laat wringen. We houden een dynamisch tempo aan waardoor er al eens een druppeltje zweet kan neerdalen. 

 

Het verschil met ‘hot flow yoga’ is dat er meer rustmomenten aan bod komen. Na elke actieve inspannende houding volgt een rustigere ontspannende houding.  De les is fysiek iets minder intens en dus zeker voor iedereen haalbaar, ook al raakte je kleine teen de yogamat nog nooit!

 

Na de fysieke inspanningen volgt een lange welverdiende ontspanning. Die ontspanning en het stretchten maakt het hele lesplaatje compleet en zorgt ervoor dat je helemaal zen naar huis kan gaan.

Yin 'flow' yoga*


Donderdag van 20u30 tot 21u45

Vrijdag van 9u tot 10u15

Naast het uitvoeren van yin yoga poses, bewegen we tussen de verschillende houdingen rustig om ons lichaam opnieuw in balans te brengen. We doen tijdens deze les geen zonnegroeten tussen de verschillende houdingen maar beoefenen zachte flows. We bewegen heel mindfull ons lichaam om zo onze lichaamshouding te verbeteren en te versterken.

 

De focus blijft tijdens deze les wel gericht op de ‘yin’ houdingen. We blijven langer in de houdingen, zodat het lichaam zich beter kan ontspannen, spieren iets verder kunnen stretchen, de mind getriggerd zal worden.

 

Net als je denkt dat “traag” niks voor jou is, stilstaan achteruitgaan is, dan is deze vorm toch de moeite waard om eens te proberen. Je zou versteld kunnen staan van wat het met je doet om de tijd even “on hold” te zetten.

Vinyasa 'power' yoga**


Zondag 10u tot 11u45: power yoga**


We starten meteen met een stevige opwarming. Hiervoor gebruiken we verschillende zonnegroeten. De klassieke Surya Namaskar A en B maar ook de Elemental Namaskars. Nadien volgen er houdingen waar we telkens een aantal ademhalingen in blijven. Ook komen er enkele 'flows' aan bod waarbij we het tempo even opdrijven. We pakken alle doelgebieden aan. De benen, billen, rug, buik, armen en schouders. 

 

Deze yogavorm is voor mensen die op een verantwoorde manier aan cardiotraining en spierversterking willen werken.

We beoefenen nog steeds yoga, gaan heel mindful om met ons eigen lichaam, onze eigen grenzen. Ook tijdens deze les kan je steeds de houdingen en flows aanpassen aan je eigen lichaam met haar specifieke krachten en grenzen.

 

Deze yogavorm ondersteunt de vinyasa lessen. Je zal merken doordat je conditie verbetert, je lichaam krachtiger wordt, de houdingen in de andere lessen als meer ‘ontspannen’ kunnen worden ervaren. Waardoor je nog bewuster je (fysieke) yogapractice kan ontwikkelen.

Yin yoga*


Woensdagavond van 20u30 tot 21u45

Deze yogavorm lijkt uitwendig misschien wel de meest “statische” yogavorm. Hoewel er heel wat zal gebeuren binnenin je lichaam en binnenin je bewustzijn. We werken niet enkel op de spieren maar ook op het bindweefsel dat langzaam gerekt en gehydrateerd wordt. Zo blijven de gewrichten soepel.

 

Yin yoga is bewust worden van onze onbewuste gedachten en patronen. We laten de zwaartekracht werken en geven ons over aan de houdingen. Deze vorm van yoga kan best confronterend zijn, maar is o zo helend. 

 

Laat je ondersteunen door blokjes, kussens, dekentjes, een bolster… en je yogamatje. We bewegen zachtjes van de ene helende, herstellende houding in de andere. Focus tijdens deze les? Gewoon ‘zijn’, voelen en ademen.  Misschien opent deze les die ene gesloten deur…naar het loslaten. 

Heb je na het lezen van dit alles ergens een kriebel voelen opkomen?

Springt er een yogastijl uit waarvan je denkt, misschien wel iets voor mij?

Houd die dan goed vast! Dit is de yogakriebel!

Breng hem mee en kom samen met mij yoga beleven…


Ik verwelkom je graag in mijn yogazaaltje!

Warme groet,

Saartje

Yogaweekend Poperinge


YogaSaar gaat offline 19 tot 21 december 2020


Een weekend in teken van jezelf en yoga en dit helemaal offline. Even weg van alle prikkels, drukte, te lange to-do lijstjes. In plaats daarvan genieten we van lekkere maaltijden, me-time, een zalige saunabeurt, dynamische en heel ontspannende yogasessies, wandelen in de prachtige natuur… gewoon even niks doen. Klinkt dit als muziek in je oren? Dan is deze retraite misschien wel iets voor jou.


Voor wie? Iedereen die graag even wil ontsnappen aan de dagdagelijkse routines en gewoontes waarvan we ons niet meer bewust zijn.


Onze uitvalsbasis is ’T vijfde Gemet. Benieuwd? www.tvijfdegemet.be

Prijs

350 euro all-in per persoon

Agenda

Start: Zaterdag 19/12/2020 om 10 uur

Einde: Maandag 21/12/2020 om 10 uur

Yoga & mindfulness voor 'jonge' ouders.


Even me-time op de mat, samen met andere 'jonge' ouders.


Als werkende ouder loop je soms op je tenen. Werk, zorg voor het gezin, voor (schoon)ouders en sociale verplichtingen vragen veel van je. Overal ben je nodig. Het is voor de meesten onder ons niet eenvoudig om daar een goed evenwicht in te vinden. Veel vrouwen hebben de neiging om eerst voor anderen te zorgen en dan pas voor zichzelf. Het is heel moeilijk, zo niet onmogelijk, om alle ballen even hoog in de lucht te houden. Het sterke verantwoordelijkheidsgevoel zit je vaak meer dwars dan dat het je helpt om taken evenwichtig te verdelen. Er blijft meestal weinig tijd over voor je partner laat staan voor jezelf. Net daarom zijn ook de lessen van belang voor alle papa's. Samen de balans ontdekken tussen jezelf zijn, een partner zijn, ouder zijn, ...


Tijdens deze lessen krijg je de tijd om een 'adempauze' te nemen, letterlijk & figuurlijk. Ontspanningsoefeningen, massages, meditatie, yoga, mindfulness voor jezelf en tips voor je kids, een babbel bij een tasje thee... Kortom, laat de tijd even stil staan.

Kom genieten van deze meer dan welverdiende pauze. En maak opnieuw contact met je lichaam & geest. Gelukkige ouders maken gelukkige kinderen.


De lessen gaan door in een vaste groep van maximum 6 personen.

Prijs

Reeks 8 lessen

150 euro

Agenda

9/9, 16/9, 23/9, 30/9, 7/10, 14/10, 21/10 & 28/10

Woensdag van 9u tot 10u30.


Yoga op jouw ma(a)t


Een moment in het nu.


Wanneer je om welke reden dan ook liever geen les in groep wil volgen. Je een meer persoonlijk gerichte aanpak zoekt. Specifiek wil werken rond ademhaling. Extra begeleiding, diepgang zoekt bij bepaalde houdingen.

 

Dan is er les op jouw yogama(a)t. Samen bespreken we wat je concreet wil, wat haalbaar is voor ons beiden. Zowel yin, vinyasa als power yoga lessen kunnen worden uitgewerkt op jouw maat. Deze les kan zowel in de studio doorgaan als bij jou thuis.

Prijs

Individueel 55 euro

15 euro per extra deelnemer 

Agenda

Enkel na afspraak.

Yoga op de werkvloer


Teambuilding en alternatieve vergadering


Wil je graag eens een alternatieve vergadering? Waarbij je misschien wel uit je comfort zone zal komen? Eentje waarbij alle stoelen aan de kant worden geschoven en je mag bewegen? Een vergadering waarvan je met een ‘leeg’ hoofd naar huis gaat?

 

Wel dan kan ik jullie een aangepaste yogales aanbieden. Deze kan heel dynamisch zijn of net heel rustgevend. Er kan specifiek worden gewerkt op versterken van groepsgevoel & vertrouwen.

 

Yoga verhoogt onder meer de concentratie, verbetert de lichaamshouding en bevordert het positief welbevinden. Door yoga aan te bieden help je mee aan een beter algemeen welzijn en de ondersteuning van je werknemers.

Dinsdag
Vinyasa hot flow**
20u tot 21u15

Woensdag


Mindful yoga

9u tot 10u30

Yin*

20u30 tot 21u45

Donderdag

Vinyasa flow*

18u45 tot 20u


Yin flow*

20u30 tot 21u45


Vrijdag


Yin flow*

9u tot 10u15

Zondag


XL les Power yoga**

10u tot 11u45

Adres

Shondstraat 2b,

9170 Sint-pauwels


Contact

Tel: 0476/08 67 708

 info@yogasaar.be


Facebook

yogasaar