Yoga op school

Mindful yoga op school

voor leerlingen en leerkrachten

Mindful yoga op school
voor leerlingen


Kleuterschool


Mindful yoga als tussendoortje of als volledige les in de kleuterklas ? Beiden kan! Afhankelijk van hoeveel tijd je hebt, plan je een moment in met de hele klasgroep of enkele kinderen. Je kan een yogales uitwerken aan de hand van richtlijnen die je in de opleiding ontvangt. Naar wens kan je jouw klasthema verwerken in de yogales en zo inspelen op de beleving van je klasgroep.


Waarom mindfulness en yoga integreren in je klasaanbod ? Beiden helpen de kleuters bij het vergroten van hun concentratie, stimuleren positief welbevinden, creëren een groepsgevoel en zorgen voor een beter lichaamsbesef en houding. Wist je dat je trouwens ook aan heel wat ontwikkelingsdomeinen kan werken tijdens een yogamoment ?

Lagere school


Wat dacht je van een adempauze vlak voor een grote toets ? Staat er een moeilijke wiskundeles op het programma ? Je even uitstrekken en je hoofd leegmaken en dan ervoor gaan !


Ruzies, beginnende puberteit, wiebel en kriebelkinderen in de klas ?

Mindfulness en yoga bieden héél wat mogelijkheden. Je kan kiezen voor korte of langere lesmomenten, voor de hele klasgroep of enkele kinderen. Mindful yoga helpt de klasgroep om het welbevinden en zelfbewustzijn te vergroten. Samenwerken, respect voor jezelf en elkaar, omgaan met gevoelens, bewaken van je stresslevel ... aan deze aspecten wordt gewerkt zodat je voor je klasgroep een veilige, vertrouwde leeromgeving creëert.Wanneer

Bij YogaSaar

Deze 5 daagse opleiding lagere school wordt telkens op een maandag gegeven, van 9u tot 16u, bij Yogasaar in een kleine groep.


Op school

Wil je graag een workshop, pedagogische studiedag of de volledige opleiding voor jou team op school? Dat kan, vraag gerust vrijblijvend meer info.

Wanneer

Bij YogaSaar

Deze 5 daagse opleiding kleuterschool wordt telkens op een maandag gegeven, van 9u tot 16u, bij Yogasaar in een kleine groep.


Op school

Wil je graag een workshop, pedagogische studiedag of de volledige opleiding voor jou team op school? Dat kan, vraag gerust vrijblijvend meer info.


Wat komt er aanbod tijdens de opleiding?

Inleiding in de yogawereld en filosofie

Wat is yoga?

Vinyasa en yin yogalessen voor volwassenen


Thema’s aangepast aan de leeftijdsgroep

Beweeg je lichaam

Kracht in je lichaam

Grond je lichaam

(Be)Adem je lichaam

(Ont)Stress je lichaam

Ontspan je lichaam

Raak je lichaam

Mindful in je lichaam

Uitgewerkte lessen rond boeken en thema’s

Tussendoortjes

Praktisch en prijs

Deze opleidingen kan je volgen als:


  • Kennismaking / pedagogische studiedag, prijs afhankelijk van groepsgrootte en verplaatsing
  • 5-daagse opleiding kleuterschool, 450 euro pp
  • 5-daagse opleiding lagere school, 450 euro pp

Mindful yoga op school
voor leerkrachten


Klasleerkrachten, zorgleerkrachten, bijzondere leerkrachten, directies


Verbeterwerk, vergaderingen, werkgroepen, lesvoorbereidingen, buitenschoolse activiteiten, ouderavonden ... Soms lijkt het alsof je geen tijd meer hebt om ‘gewoon’ leerkracht te zijn. Laat staan om jezelf terug te vinden in je overvolle agenda ! Het idee dat je jezelf voorbijloopt speelt al een tijdje, tijd dus om er iets aan te veranderen en zorg te dragen voor jezelf.


Mindfulness en yoga kunnen je helpen om terug bij jezelf te komen, een adempauze te nemen, je concentratie, welbevinden en lichaamshouding te verbeteren. Dit brengt je opnieuw in balans, zowel fysiek als mentaal.


Wanneer

Bij YogaSaar

Deze opleidingen worden gegeven op maandagvoormiddag, van 9u tot 12u, bij Yogasaar in een kleine groep. 


Op school

Wil je graag een workshop, pedagogische studiedag of de volledige opleiding voor jou team op school? Dat kan, vraag gerust vrijblijvend meer info.Wat komt er aanbod tijdens de opleiding?

5 verschillende modules:
• mindful yoga
• (be)adem je lichaam
• energiek lichaam
• ontspan je lichaam
• voed je lichaamanatomische / fysiologische kadering gegeven door Lore Pauwels

-
verdieping rond voeding gegeven door Eline Verhelst


Praktisch en prijs

Deze opleiding kan je volgen als één volledig traject, 5 halve dagen, 225 euro.


Kennismaking / pedagogische studiedag, prijs afhankelijk van groepsgrootte en verplaatsing

Mindful yoga op school
als alternatieve vergadering
of teambuildingWil je graag eens een alternatieve vergadering of teambuilding ? Waarbij je misschien wel uit je comfortzone zal komen ? Eentje waarbij alle stoelen aan de kant worden geschoven en je mag bewegen ? Een vergadering waarvan je met een ‘leeg’ hoofd naar huis gaat ? 


Wel dan kan ik jullie een yogales op maat aanbieden. Deze kan heel dynamisch zijn of net heel rustgevend. Er kan specifiek worden gewerkt op versterken van groepsgevoel en vertrouwen tijdens een les waarbij je samen met één of meerdere collega’s houdingen uitvoert.


Door yoga aan te bieden help je mee aan een beter algemeen welzijn en de ondersteuning van je werknemers. Yoga verhoogt onder meer de concentratie, verbetert de lichaamshouding 
en bevordert het welbevinden.

Praktisch en prijs


De prijs is afhankelijk van de groepsgrootte en de duur van de les. Concrete data, plaats en uur kunnen worden besproken.