Yoga

Vinyasa


Maandag 20u tot 21u 15 (level 2)

Dinsdag van 20u tot 21u15

Woensdag van 9u tot 10u15

We starten rustig met een uitgebreide opwarming. Dit om de dagdagelijkse routines van thuis, werk, gezin, … los te laten en bewust in het nu te kunnen bewegen. Maar ook omdat het echt van belang is je gewrichten “te smeren” voordat je ze actief zal gebruiken. Na de opwarming gaan we over naar een actiever stuk, waarbij we opbouwend werken naar één bepaalde eindhouding of waarin we werken rond een bepaald thema. We bewegen veel waardoor we voldoende warmte creëren en ons lichaam zich op een gemakkelijkere manier in alle yogabochten laat wringen. We houden een dynamisch tempo aan waardoor er al eens een druppeltje zweet kan neerdalen. 

 

Na de fysieke inspanningen volgt een lange welverdiende ontspanning. Die ontspanning en het stretchten maakt het hele lesplaatje compleet en zorgt ervoor dat je helemaal zen naar huis kan gaan.

Dat Ashtanga Yoga véél meer is dan is een héél fysieke en dynamische vorm van bewegingen en poses (asana’s) kan je komen ervaren tijdens deze lessen. Op een fysiek uitdagende manier bouw je kracht, uithouding en flexibiliteit op, terwijl je geest steeds meer en meer één wordt met je lichaam. Op deze manier versterk je je lichaam en verzacht je je geest.

Naast de asana’s, leggen we ook de nadruk op het spirituele en mentale aspect dat yoga omvat.


Ashtanga bestaat uit een vaste sequence van asana’s. Waardoor je na een tijdje deze flow als een meditatie in beweging kan ervaren.


Ondanks de uitdagende vorm van Yoga is, is het zeker ook toegankelijk voor de beginnende yogi. Binnen deze vaste flow wordt er door de teacher veiligheid en ruimte gecreëerd om te groeien als yogi in de houdingen.

Ashtanga


Woensdag van 10u30 tot 11u45 (basic)

Vrijdag van 20u tot 21u15 (basic)

Zaterdag van 10u tot 11u30 (half primary)

Yin flow


Woensdag van 18u30 tot 19u45

Donderdag van 20u tot 21u15

Vrijdag van 9u tot 10u15 

Naast het uitvoeren van yin yoga poses, bewegen we tussen de verschillende houdingen rustig om ons lichaam opnieuw in balans te brengen. We doen tijdens deze les geen zonnegroeten tussen de verschillende houdingen maar beoefenen zachte flows. We bewegen heel mindfull ons lichaam om zo onze lichaamshouding te verbeteren en te versterken.

 

Tijdens een les yin flow blijven we langer in de houdingen, zodat het lichaam zich beter kan ontspannen, spieren iets verder kunnen stretchen, de mind getriggerd zal worden. Ook de dynamische flows houden we een tijdje aan. Je zal merken dat door traag en mindful bewegen je lichaam voelbaar sterker wordt.

 

Net als je denkt dat “traag” niks voor jou is, stilstaan achteruitgaan is, dan is deze vorm toch de moeite waard om eens te proberen. Je zou versteld kunnen staan van wat het met je doet om de tijd even “on hold” te zetten.

Restore & mediatie


Vrijdag van 11u tot 12u15

Tijdens een restorative les laat je je ondersteunen door blokjes, kussens, dekentjes, een bolster… en je yogamatje. We bewegen zachtjes van de ene helende, herstellende houding in de andere.


Focus tijdens deze les? Gewoon ‘zijn’, voelen en ademen.  Wanneer we meer rust ervaren in ons fysieke en mentale zijn, neem ik je mee tijdens een begeleide meditatie. De duur is afhankelijk van de groep en soort meditatie. Misschien opent deze les die ene gesloten deur…naar het loslaten.


Breng gerust een eigen handdoek en dekentje mee, deze komen vaak van pas tijdens deze les.

Core flow


Donderdag 9u tot 10u15: core flow


Core flow, deze yogavorm is voor mensen die op een verantwoorde manier aan spierversterking (rug, bekken en buik) willen werken maar tegelijkertijd ook op zoek zijn naar rust en ontspanning.

We gaan heel mindful om met ons eigen lichaam en onze eigen grenzen.

Er wordt extra aandacht gegeven aan de diepere core. Zonnegroeten en dynamische flows zijn een onderdeel van deze les. Je kan steeds de houdingen en flows aanpassen aan je eigen lichaam met haar specifieke krachten en grenzen.


Na de fysieke inspanningen volgt een lange welverdiende ontspanning. Die ontspanning en het stretchten maakt het hele lesplaatje compleet en zorgt ervoor dat je helemaal zen naar huis kan gaan.

Mix flow 


Zondag 10u tot 11u15: mix flow 

Mix flow is nooit tweemaal dezelfde! De ene keer starten we met zachte yinhoudingen en de andere keer vliegen we er meteen in met een stevige opwarming. Hiervoor gebruiken we verschillende zonnegroeten, de klassieke Surya Namaskar A en B maar ook de Elemental Namaskars. Er volgen ook houdingen waar we telkens een aantal ademhalingen in blijven en enkele 'flows' waarbij we het tempo even opdrijven. Een les voor yogi's die niet kunnen kiezen tussen de verschillende stijlen of net voor degene die van ze allemaal houden!

 

Yin - restorative


Woensdag van 20u15 tot 21u30: yin 

Vrijdag van 11u tot 12u15: yin & restorative 

Yin yoga, deze yogavorm lijkt uitwendig misschien wel de meest “statische” yogavorm. Hoewel er heel wat zal gebeuren binnenin je lichaam en binnenin je bewustzijn. We werken niet enkel op de spieren maar ook op het bindweefsel dat langzaam gerekt en gehydrateerd wordt. Zo blijven de gewrichten soepel. We laten de zwaartekracht werken en geven ons over aan de houdingen. Deze vorm van yoga kan best confronterend zijn, maar is o zo helend. 

 

Tijdens een restorative les laat je je ondersteunen door blokjes, kussens, dekentjes, een bolster… en je yogamatje. We bewegen zachtjes van de ene helende, herstellende houding in de andere. Focus tijdens deze les? Gewoon ‘zijn’, voelen en ademen.  Misschien opent deze les die ene gesloten deur…naar het loslaten. Breng gerust een eigen handdoek en dekentje mee, deze komen vaak van pas tijdens deze les.

Myo-yin & Backmitra


Zondag van 11u tot 12u15

Wil je meer leren over fascia, hoe je deze gezond houdt in combinatie met yin yoga? Dan is deze les iets voor jou. Je leert meer over de achtergrond van fascia, wat is het en wat is de functie in je lichaam, welke klachten kan je ervaren in je fascia en heel belangrijk met welke technieken houd je je fascia gezond.


Tijdens deze les leer je je eigen lichaam beter kennen en je leert hoe je je eigen lichaam kan 'gebruiken' om te helen. Je kan de oefeningen aanpassen aan wat jij nodig hebt. Hierdoor is elke les een heel persoonlijke ervaring waardoor het effect van de 'release' nog deugdoender en heilzamer is.


Voor wie is deze les?

Voor iedereen die zijn of haar lichaamshouding wil verbeteren. Maar ook bij stress die zich vastzet rond de rug, nek en schouders kan deze les verlichting brengen. We werken ook regelmatig aan andere lichaamsgebieden zoals bekken, benen, handen, voeten, ... waar vaak 'verdoken' stress vastzit.

Heb je na het lezen van dit alles ergens een kriebel voelen opkomen?

Springt er een yogastijl uit waarvan je denkt, misschien wel iets voor mij?


 Via deze link kan je je inschrijven.

Je ontvangt later een login waarmee je zelf al je lessen kan inplannen op mijn online agenda.


Ik verwelkom je graag in mijn yogastudio.

Warme groet,

Saartje

Videopakket Yoga 


Een moment in het nu...

Bij je thuis, in je tuin of zelfs op vakantie


Wat dacht je van een lesje yoga bij jou thuis. Rol je matje uit op een rustige plaats en maak het gezellig met een kaarsje, bloemen, planten, kussens, ... Leg alvast je yogaspullen bij je in de buurt (dekentje, blokjes, bolster, kussens, handdoek, kniekussen, stoel).

Op vakantie en zin in een yogalesje? Rol je matje uit op je vakantiebestemming en geniet ten volle van een les naar keuze uit een aanbod van 3 videopakketten.

De video's bestaan uit lessen van 30 tot 75 minuten.


3 videopakketten

Videopakket 1: Mix van verschillende stijlen, 45 video's

Videopakket 2: yin & yin flow, 45 video's

Videopakket 3: vinyasa & power yoga, 45 video's


Prijzen

Per videopakket betaal je eenmalig 30 euro.