Gunter

Gunter

Hoi ik ben Gunter,


Hey, ik ben Gunter.

Mijn yogareis begon in 2009, aanvankelijk in de zoektocht naar een oplossing voor mijn chronische rugproblemen. Als ex computer nerd (hmmmm, niet echt ex J) was ik vaak veel te lang aan mijn bureaustoel gekluisterd, en dat eiste zijn tol. Al heeft mijn decennia lange skydive “carrière” met een kleine 4000 sprongen op de teller ook wel zijn, letterlijke, impact gehad op mijn rug en hele lichaam.


Op aanraadden van mijn toenmalige vriendin ging ik met haar mee naar een yogales. Vertoevende in een, uit vliegtuigen springende macho omgeving, en de gedachte dat yoga maar wat “stilzitten en stretchen op een mat” is, waren mijn verwachtingen niet super hoog en had ik er uiteraard geen idee van welke impact en ingrijpende verandering in mijn leven die, aanvankelijk kleine stap, wel zou teweeg brengen.


Mijn eerste kennismaking met yoga was een Ashtanga les in Antwerp Yoga bij Teune van der Wildt, nog steeds mijn grote voorbeeld, mijn Guruji.
Ik was na 1 les volledig in de ban. Mijn “idee” van yoga werd compleet van de tafel geveegd. Ik had daar een uur staan zweten, al mijn spieren werden intensief getraind, mijn hoofd werd leeg gemaakt en Teune zijn passie werkte aanstekelijk. Ik zou het, en ik hoop voor nog héél lang, nooit meer loslaten.

Vanaf dan heeft yoga geleidelijk mijn rugproblemen opgelost en de rest van mijn leven gedomineerd, uiteraard op een positieve manier.
Zoals alles in mijn leven kan ik echt gepassioneerd van iets zijn (zoals ICT/skydiven) en wil ik er alles van kennen en weten. Dus naast het fysieke aspect van yoga wou ik ook alle andere aspecten leren kennen, en beleven.
Zodoende ging ik, naast mijn “gewone” yoga lessen in AY, enkele keren per jaar naar Thailand, India, Bali, Spanje, Nederland, … voor opleidingen en retreats en deed ik mijn eerste TT (Ashtanga), vooral om mijn eigen practice verder uit te diepen en te verbreden.


Lesgeven was toen nog niet echt een deel van mijn yoga pad, al gaf ik toen wel gedurende een klein jaar een wekelijkse yoga les aan een privé groep op vraag van een vriend. De structuur van mijn leven toen, en het zoekende in mij, en dat liefst over de hele wereld, was moeilijk te combineren met een wekelijkse verbintenis om les te geven.


Maar uiteraard, leefde de passie verder in mij…
Naast yoga, maar ermee verbonden, volg ik al sinds een klein decennium regelmatig introspectie cursussen (PRH) die mijn ware zelf heeft helpen ontluiken, al is die weg nog lang en eindigt nooit.
Hoedanook, die inzichten en een onwaarschijnlijke meditatie sessie in Thailand liet me beslissen om mijn dik betaalde job op te zeggen en uit die gouden kooi te stappen. 

.En toen kwam er, alvast voor mij, een vraag uit de lucht gevallen van Saartje of ik geen zin had om terug les te geven.

Onverwacht omdat ik, ook voor mezelf niet, de intentie had geuit om les te geven, en Saartje kende ik eigenlijk enkel van op de mat in YogaLoo en haar eigen studio, YogaSaar. Saartje zag potentieel in mij en wakkerde ze de zin en passie om het lesgeven terug op te pikken aan.


Zoals bij alles wil ik niet onvoorbereid aan iets beginnen, en

besliste een nieuwe 200hr TT (teacher training) te volgen voor Vinyasa en Yin. En intussen ben ik dus ook een internationaal herkende yoga lesgever bij Yoga Alliance.Tussen dan en nu gaf ik vooral vervanglessen hier en daar, en bereide me voor op de opening van Saartje haar prachtige nieuwe shala waar ik nu 3 lessen per week mag geven.


Op deze momenten kan je les volgen bij Gunter

maandagavond 20u - Vinyasa level 2

woensdagochtend 10u45 - Ashtanga Basic

vrijdagavond 20u - Ashtanga Basic


Zo kan je Gunter bereieken

gunter@otte.be

Rond het moment ik daar de deur achter mij dichttrok beëindigde ik ook mijn relatie. Onverwacht, maar mijn zoektocht en ontbolstering heeft helaas ook slachtoffers gemaakt, wat ik nog steeds betreur. Niet de beslissingen op zich, wel de pijn die ik dierbaren ermee heb aangedaan.
Daar zat ik dan, een lege agenda en een leeg huis…


Wel, lege agenda, er stond wel al een tijdje een maand yoga in Bali op de planning, maar had daar eigenlijk niet veel zin in op dat moment. Mijn beslissingen voelden op dat moment helemaal niet zo goed aan. Uiteindelijk toch gegaan, tja, wat ging ik anders doen.


Daar, uiteraard, hoe kan het anders met yogi’s, leuke mensen leren kennen, waaronder Aleksandra. Van een relatie was toen nog geen sprake, maar wel van een onmiskenbare verbinding.

Wat daarop volgde is een onwaarschijnlijk verhaal, echt waar, maar wat uiteindelijk telt, het resulteerde in een huwelijk en twee super schattige en lieve dochtertjes.


Sindsdien is mijn “zoektocht” voorbij en ben ik meer geaard en geland in België bij mijn gezin en uiteraard ook nog steeds op mijn yogamat. Doch zeker niet minder gepassioneerd, integendeel.


Yoga staat voor verbinden.


Verbinden van je fysieke, emotionele lichaam en je bewust-zijn.

Maar ook een gezonde relatie aangaan met jezelf en met anderen.


Yoga staat voor thuiskomen,

bij jezelf.


Accepteren en loslaten, wie jij bent is helemaal oké!


Saartje Hautman